Hoppa till innehåll

Vägsamfälligheten Edsala-Kalkudden
Vägens flora och fauna

Vägrenarna är den biologiska mångfaldens sista utpost. Många blommor som inte längre kan hitta någon plats i täta gräsmattor och odlade marker, finner här en fristad. Här nedan är några av växter och djur som du kan se i vårt område.

Vägsamfälligheten har startat en blomstergrupp, där vi tillsammans lär oss mer om floran och faunan i vårt område. Vi uppmärksammar alternativa vägar och stigar till Frönäsvägen, för att upptäcka nya fantastiska platser i vår omgivning och minska promenaderna på Frönäsvägen. Om du är intresserad av att ingå i blomstergruppen kontakta Åsa via mejl asa_e_alm@hotmail.com .

Om du laddar ner appen Leafsnap (IOS) kan du göra din egen samling och lära dig växterna på engelska och latin. Tre amerikanska universitet utvecklar den. Eller t.ex. PlantNet Plant Identification (Android) som utvecklas av fyra franska organisationer inom agrikultur och datorvetenskap.

     

Skicka också bilder på djur och blommor du hittar i vägens närhet. Det kan vara allt från småkryp till stora älgar. Åsa lägger in dem i vår vägs egen Flora och Fauna.

Invasiva arter är ett växande problem. Vill du veta mer om detta kika här.

Flora

Fauna