Hoppa till innehåll

Vägsamfälligheten Edsala-Kalkudden
Vinterunderhåll

Efter många år av engagerat arbete med uppdraget att sköta vinterunderhållet på våra vägar har Roger Sjöö beslutat att säga upp vinteravtalet med våra tre samfälligheter. Roger kör färdigt denna säsong men kommer därefter inte att åta sig något vinterunderhåll. Han kommer dock att fortsätta hjälpa oss med hyvling, saltning och annat underhåll men alltså inte någon snöröjning eller halkbekämpning kommande vinter.

Vi behöver därför hitta en ny entreprenör som kan ta sig an uppdraget så att vi står rustade inför kommande vinter. Samfälligheterna hjälps åt i sökandet via olika kontakter och nätverk och vill även be våra medlemmar att hjälpa till och tipsa oss! Mejla till: info@edsala-kalkudden.se om du har idéer eller tips!

Att ersätta Roger kommer att bli en utmaning då vi är ”bortskämda” med Rogers omsorg och yrkesskicklighet. Vi har haft förmånen att, både under hans pappa "Bengans" tid och alla år efter, med Roger bakom plogen, ha kanske Sveriges bästa vinterunderhåll. Varmt tack från oss alla!

Utmaningen med vinterunderhåll av vägar och gator har blivit akut i takt med förändringar i klimatet över hela landet vilket har belyst i media under senvintern. DN hade en artikel den 13 mars om "Vägar i allt sämre skick i takt med det förändrade klimatet". Vi delar utmaningen med vinterunderhåll med många!